maanantai 24. kesäkuuta 2013

LomatunnelmiaVietimme ihanan aurinkoisen ja uimispainotteisen lomaviikon Välimerellä. Mutta eipä aurinkorannoillakaan ihan ilman kirjallista kulttuuria olla, sillä hotellin ovella meitä tervehti mikäpä muukaan kuin kirjahylly: 


Silmäilyn perusteella suomalaisten lomalukemiston kuningatar ainakin tässä (suomalaisten suosimassa) hotellissa on kiistatta Nora Roberts. Muutamia kotimaisia bongauksia kierrätyshyllyssä oli mm. Virpi Hämeen-Anttilan Perijät, Matti Röngän Mies rajan takaa ja Reijo Mäen Vares Pimeyden tango.


Oma lukusaldoni jäi kahteen kirjaan, sillä nyt lomailtiin lasten ehdoilla (= vahdi altaalla), mutta niistä myöhemmin. Pidemmällä lomalla olisin napannut hyllystä omieni jatkeeksi vaikkapa tuon Anna Janssonin dekkarin. 

Viime aikoina minulla on useampi ennakkoon ajatellen laadukas kirja tökännyt heti alkuunsa, esimerkiksi Doris Lessingin Afrikkalaisia kertomuksia, joten jokin kevyempi tai helppolukuisempi genre sopii vaihteeksi mielentilaan.

Latasin iPadille e-kirjoja lapsille ennen matkaa ja se osoittautui hyväksi ideaksi, sillä 3-vuotiaani selaili kirjoja lentokoneessa pitkän aikaa. Aivan kaikki iPadin Store-valikoiman lasten kuvakirjat eivät ole (äidin mielestä) kovin laadukkaita, mutta täyttävät paikkansa ja ovat edullisia nollasta noin 3 euroon. Eikä iPad vie tilaa käsilaukussa kuten tavallinen kirjaläjä. Suosittuja olivat Nalle Puh, Kaunotar ja Kulkuri, Salama McQueen ja muut Disney-kirjat sekä kiva, mutta vähemmän tunnettu Johanna Nordbladin Yksi orava.Iloista ja lämmintä kesää teille kaikille!

11 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat!

  Minä Saksassa myös silmäilin hotellimme kirjastoa ja totesin, että siellä oli laatukirjallisuutta, josta ainakin yksi on tulossa minulle kohta lukuun. Saksani ei riitä kuin lastenkirjojen lukemiseen, joten suomeksi on saksalaisen kirjallisuuden helmiä nautittava.

  Meillä on nyt kuin nuo rantakuvat...Suomen Tahiti on omaa luokkaansa.

  En ole muuten ikinä lukenut yhtään Nora Robertsia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, Suomen kesää ei mikään voita hyvästä lomasta huolimatta. Tuo Nora Roberts pisti silmään kirjahyllystä yllättävän monena kappaleena. Olen saattanut lukea joskus vuosia sitten lukea hänen kirjojaan, mutta en muista tarkemmin.

   Poista
 2. Tuo ylimmän kuvan sininen on aivan mahtava ja houkutteleva...

  Nora Roberts on myös minulle tuntematon suuruus :)

  Lessing ei ole kirjailijana helpoimmasta päästä, enkä ole oikein saanut hänestä otetta omaelämäkertaa "Varjossa vaeltaja2 lukuunottamatta.

  VastaaPoista
 3. Hei Jaana, tuo Afrikkalaisia kertomuksia kiinnosti teemaltaan, mutta kiitos vinkistä, haluan kyllä kokeilla vielä tuota Varjossa vaeltajaa.

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Kunpa itsekin pääsisi pian jo matkalle :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia, tulee matkakuume. :) Olen kaupunkilomailija, mutta muutama vuosi sitten perhelomailin Välimerellä, Kreetalla, ja meidän hotellissamme niin samoin tuollainen "vaihtohylly". Hauska bongailla kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, Kreetalla mekin olimme. Joskus tällaiset aurinkolomat ovat mukavia etenkin kun lapset nauttivat uimisesta. Olemme pari kertaa käyneet, mutta ensi kerralla luultavasti jotain muuta.

   Poista
 6. Ah, ensimmäinen kuvasi on kuin kesäkaramelli! Piti heti tulla kurkistamaan lisää :)

  Ja merimerimeri, sitä ei kyllä ikinä väsy katselemasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meri on tosiaan ihana, kävimme monena iltana ihastelemassa auringonlaskua rannalla.

   Poista