torstai 21. elokuuta 2014

Kirjalahja 15-vuotiaalle?


Olen tässä pähkäilyt ihanaisen kummityttöni 15-vuotissynttärilahjaa ja pitkästä aikaa olisi kirjan vuoro. Mutta mutta, kun lapsi kasvaa nuoreksi, ei kirjavalinta olekaan enää niin helppoa!

Ihan pikkulapselle erilaiset kuvakirjat Maisasta ja Pupesta lähtien ovat varmoja valintoja ja vielä alakouluikäisellekin löytyy sekä uudempia kirjoja että klassikoita, joista useimmat pitävät, mutta 15-vuotias on jo vaativampi tapaus. Pidin jo kädessäni Venla Saalon teosta Kirkkaalla liekillä, mutta tuntui ristiriitaiselta ostaa niin rankkoja teemoja (itsemurha, masennus) käsittelevää kirjaa syntymäpäivälahjaksi.

Tämä 15-vuotias on fiksu ja pystyy varmasti lukemaan vaativaakin kirjallisuutta. Kuitenkin haluaisin sellaisen, joka olisi ns. nuortenkirja. Olisiko teillä hyviä vinkkejä uudemmista kirjoista? Olisi myös mukava kuulla, millainen kirjamaku omalla tai tuntemallasi noin 15-vuotiaalla on?

***

PÄIVITYS 8.9.2014

Kiitos hyvistä vinkeistä bleue, Maria ja Katri! Puntaroin niitä, esimerkiksi Tähtiin kirjoitettua virhettä, mutta päädyin Turtschaninoffin uuteen teokseen Maresi: Punaisen luostarin kronikoita.

Yksi syy valintaan oli, että se on uusi tänä vuonna ilmestynyt teos. Arvosteluja ei juuri löytynyt, mutta kirjailijan aiemmat teokset näyttävän olevan pidettyjä. Tilaus on lähtenyt verkkokaupasta suoraan sankarille - perästä kuuluu, mitä siitä pidettiin.
4 kommenttia:

 1. Olisiko joku Tuija Lehtisen kirja mukava?
  T. bleue

  VastaaPoista
 2. Miten olisi Seita Vuorelan Karikko? Tai Maria Turtschaninoffin Punaisen luostarin kronikoita -sarjaa (avausosa on Arra)? Tai vaikkapa Laura Lähteenmäen kirjat, niistä löytyy sekä dystopiaa että realismia.

  VastaaPoista
 3. Nythän on tullut tosi paljon hyviä erilaisia nuortenkirjoja, joista valita. Esimerkiksi John Greeniä on kehuttu ja minustakin ainakin Tähtiin kirjoitettu virhe oli ihan kiva (vaikka luulen, että aika moni nuori sen nähnyt jo elokuvana!). Itse bloggasin juuri vähän vanhemmasta Bernard Beckettin Genesiksestä, joka on ainakin erilaista nuorten kirjallisuutta, mutta en tiedä mahtaako sitä saada kirjakaupoista, koska se ei tosiaan ole ihan uusi. Nälkäpelikin on moneen nuoreen uponnut ainakin lähipiirissäni, mutta SEKÄÄN ei ole enää ihan uusi.

  No mutta, olisi kiva kuulla mihin lopulta päädyt!

  VastaaPoista
 4. Minä annoin 15 -vuotiaalle Varjopuutarhan ja hän luki sen siltä makuulta! Olen taas myöhässä, mutta ehkä sitten tulevaan tarpeeseen. Nyt samainen tyttö taitaa saada Mikkosen esikoien Kivenkerääjät.

  <3

  VastaaPoista