keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Klassikko mustikkapiirakka


Kyllä tämä on edelleen kirjablogi, mutta jaan teille suosikkipiirakkaohjeeni. Aina välillä tulee kokeiltua jotain uutta leipomusta, mutta aina palaan tähän vanhaan ja erittäin hyväksi todettuun piirakkaan. Takuuvarma, helppo ja suht nopea tehdä:

Mamman marjapiiras

Pohja
150 g voita (voita, ei siis mitään margariinia tässä tapauksessa)
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl (1 purkki) kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
2 dl (tai enemmän maun mukaan) mustikoita

1. Vatkaa voi ja sokeri
2. Lisää muna vatkaten
3. Lisää jauhot
4. Painele pohjaksi piirakkavuokaan (vinkki: levittäessä kastele sormia veteen, niin taikina ei tartu käteen ja levittyy paremmin)
5. Levitä marjat pohjan päälle
6. Sekoita täytteen ainekset ja levitä marjojen päälle
7. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

4 kommenttia:

  1. Mamman marjapiiras on minunkin suosikkini, niin hyvää. Nyt on löytynytkin kivasti mustikoita, vaikka melko pieniä ainakin täällä päin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, yritän edes vähän poimia lasten kanssa joka vuosi.

      Poista
  2. Tämän on minunkin ehdoton suosikkini, varsinkin äidin tekemänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotoa tämä on minunkin matkaan jäänyt. Olisi muuten kiva tietää, milloin piirakka alunperin lanseerattiin tuolla nimellä.

      Poista