tiistai 7. elokuuta 2012

Syy hiljaiseloon: lukuhuoneremppa

Pitkäaikainen haaveeni toteutui kesälomalla: saimme pintaremontoitua talomme alakerrassa sijaitsevan vanhassa kuosissa olleen "takkahuoneen" lukuhuoneeksi. Takkahuone on lainausmerkeissä siksi, että takkaa ei ole pahemmin käytetty, kun huone on toiminut lähinnä vanhojen huonekalujen säilytyspaikkana, mutta nyt nekin iänikuiset vuodesohvat saivat kyytiä. Jo aiemmin keltatiilinen takka vaihtoi väriä valkoiseksi ja nyt saivat seinät jatkoa:Ennen maalausta...
Maalauksen ja huonekaluostosten jälkeen.Ideana oli saada huoneeseen hieman kesämökki-
henkeä paneeliseinien ja pitsiverhojen avulla.
Lapset ottivat huoneen heti omakseen
 iltasadun merkeissä.
Viereiseen vierashuoneeseen sain
kaipaamani tilavat kirjahyllyt ja aloittelin
niiden täyttöä värikoodausmenetelmällä.Kirjoja järjestellessä huomasin, että liian monesta on paperiset irtokannet hukkuneet. Lukiessa tulee otettua ne pois ja sitten ne vain jäävät lojumaan jonnekin kaappeihin. Harmi. Harmi.

Joskus muinoin lukemastani sisustusjutusta jäi mieleen suunnittelijan ohjeistus: "Miehet, antakaa vaimojenne maalata ne ruskeat paneeliseinät". Meillä se kannatti. Maalaus nimittäin jatkui porraskäytävään, jonka valkoinen maali sai tilan tuntumaan useita metrejä korkeammalta.

Muiden kesätouhujen ohella olen lukenut Kähkösen Kuopio-sarjaa. Neidonkenkään asti en ole vielä päässyt, mutta Annan tarina imaisi mukaansa. Näistä on kirjoitettu niin paljon, että ajattelin sivuuttaa bloggauksen. Kähkönen on kuitenkin noussut minulla suomalaisten kirjailijoiden kärkipäähän.

Kirjaston poistomyynnistä lähti mukaani Astrid Lindgrenin lastenkirjoja kuten Marikki ja Melukylän lapset. Tällä hetkellä onkin sitten menossa testaus, miten Marikki iskee kotimme Risto Räppääjä -faneihin, mutta siitä lisää tuonnempana.

10 kommenttia:

 1. Mieletön muutos! :)
  Valkoinen väri tuo todella runsaasti lisää tilaa ja valoa ja tuo sohva houkuttelee lukemaan. Upeaa :)

  Pitikö teidän maalata moneen kertaan nuo seinät? Meillä on nimittäin tuon ekan kuvan seinien väriset katot ja portaat ja haaveilen kovasti niiden maalaamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija. Maalasimme seinät kahteen kertaan ja mielestämme se riitti. Katto oli samanvärinen mäntypaneeli, mutta siinä oli alla kuultomaali ja sen maalasimme yhden kerran kuultomaalin päälle. Toisenkin kerran olisi voinut maalata, että olisi ollut tasaisempi.

   Seinän sävy on itseasiassa harmaaseen vivahtava. Tikkurilan sävyissä oli kauniita nimiä kuten talvi, kinos, palatsi, enkeli ja käyttämämme lokki.

   Poista
 2. Näyttävätpä hyvältä nuo kuvat! Olen jo vähän odotellut sinua takaisin :)

  Ihanaa että olet Kähkösen löytänyt. Kunpa olisi jo syksy ja Hietakehto ilmestyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tässä nyt aktivoitua taas ja päivittää tarkemmin, mitä kaikkea te muut olette kesän aikana lukeneet! Vieläkin ihmettelen, miten en aiemmin tullut lukeneeksi Kähköstä.

   Poista
 3. Vau, mieletön muutos. Itsekin haaveilen lukuhuone/kirjastotilasta, mutta joudun vain haaveilemaan vielä joitakin vuosia. Viimeistään se kuitenkin toteutuu kun poika muuttaa pois kotoa (on tällä hetkellä 15, mutta on uhannut muuttaa heti kun täyttää 18 v, katsotaan sitten miten käy :))

  Aplodit Kähkösen löytämiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana, toivottavasti saat oman kirjastotilan jatkossa. Minulla ei loppujen lopuksi ole kovin paljon kirjoja, sillä ostan niitä aika harvoin ja silloinkin alennusmyynnistä. Nyt onkin hienoa, kun on peräti tyhjää hyllytilaa varattuna tuleville kirjoille.

   Poista
 4. Oi kun tuli upea! Lukuisia lukuilon hetkiä uudessa huoneessa :)

  VastaaPoista
 5. Vau, onpa kyllä upean näköinen huone muutoksen jäljiltä! :)

  VastaaPoista
 6. Wau, mikä muutos! Kyllä minua nyt kaduttaa, että kun Meri muutti Hesaan opiskelemaan ja teimme hänen huoneestaan vierasmakkarin, kuuntelin miestäni, enkä maalannut/maalauttanut kahta tummaa paneeliseinää. Kahdelle laitoin luonnonvalkoinen/turkoosi kuosisen Laura Ashley tapetin. Minäkin haen alakertaan, jossa myös on takkahuone, huvilatunnelmaa ja siellä saa tulla esille myös sieluvärini turkoosi, jota en yläkertaan päästä.

  Myös minulla on pitkät valkoiset verhot, mutta ne kaksi seinää...

  Meillä olisi takkahuoneremppa edessä. Se piti tehtä jo suurten remonttivuosiemme aikana, mutta loppui jaksaminen ja rahat, kun yhtäkkiä nostimme sekä saunaosasto- että keittiöremontissa laaturiman varsin ylös.

  Sinulla on selvästi sisustajan silmää...Huusin muuten miehenikin tätä katsomaan ja sain taas vähän valittaa, mitä jäi tekemättä;-)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Leena kun huomasit!

  Valkoisten pitsiverhojen sijasta hyvä ystäväni ja *todellinen sisustaja* ehdotti laskosverhoja. Sikäli hyvä idea, että pimeiden iltojen tullessa täytyy saada jotain näkösuojaa, johon pitsiverho ei riitä. Ehkä liitän alle valkoisen rullaverhon. Sisustuksen suhteen olen huono pienten yksityiskohtien ideoimisessa ja ihailen niitä, jotka osaavat sinne sun tänne lisätä mielenkiintoisia ja sopusointuisia yksityiskohtia.

  Saa nähdä milloin ruskea paneeliseinä tekee uuden tulemisen. Ehkä sitten kun niitä ei enää ole?

  VastaaPoista