lauantai 18. elokuuta 2012

Copycat

Amma on lanseerannut hauskan Copycat-kirjankansikilpailun, joka toteutuu nyt jo toista kertaa. Aiemman kilpailun satoa voi käydä katsomassa täältä. Mukana on niin upeita toteutuksia, että emmin osallistumista tällä tekeleelläni, sillä en ole kovin paljoa tehnyt kuvan käsittelyä. Nyt kokeilin ilmaista Gimp-ohjelmaa, mutta sepä ei ollutkaan näin aloittelijalle kovin helppo! Tulos kuitenkin tässä alla. Kirjavalinnan kriteerinä oli mahdollisuuksien rajoissa oleva valokuva, mikä rajasi aika paljon, kun tosiaan tuo Gimp ei ole vielä aivan hallussa... Mallina oli oma 5-vuotias pojanviikarini.

Ps. Alkuperäisen kirjan kansikuvaa ei enää ollut kustantajan sivuilla, joten se on itse otettu. Teoksen päällys Monica Eskedahl, suomenkielinen päällys ja taitto DTP Sisko Honkala.

13 kommenttia:

 1. Tämä on kiva kilpailuidea, itse en ole keksinyt mitään mullistavaa, mutta tämä sinun on minusta yksi parhaista, on muutkin hyviä, jollain oli kuva viljapellosta.
  Tämä kirja on tuntematon :)

  VastaaPoista
 2. Wau! Tarkkaan sain katsoa että kumpi noista onkaan se alkuperäinen... Vaikuttavaa jälkeä!

  VastaaPoista
 3. Oi, kiitos kommenteista, ne ovat rohkaisevia. Jokke, kirjan aiemmat osat on tehty yhdessä Liza Marklundin kanssa, joka on ehkä tunnetumpi dekkarityyppisistä kirjoistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marklundiakin pitäisi lukea, kun ennättäisi :)

   Poista
 4. Kantesi on loistava! Olen käyttänyt Gimpiä joskus kauan sitten ja ainakin silloin se oli aika hankala.

  VastaaPoista
 5. Ai että, ihan mahtava kuva! Ja hauska!! Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 6. Hieno kuva ja hauska idea!

  Mie käytän aika usein Pixlr-ohjelmaa. Sekin on ilmainen, mutta online-ohjelma eli sitä ei voi ladata omalle koneelleen. Mielestäni se on helpompi kuin Gimp, jota kerran kokeilin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, luulen että tämän kokemuksen perusteella kokeilen kyllä muitakin ohjelmia.

   Poista
 7. Todella hieno toteutus.

  GIMPpiä nyt useamman vuoden käyttäneenä voin kertoa että kyllä siihen oppii kun tarpeeksi jaksaa kokeilla, itse olen ollut ihan tyytyväinen. :)

  VastaaPoista
 8. Hauska ja toteutus on oikein onnistunut, vaikka kuvankäsittelytaitojasi epäiletkin!

  Olisi kiva kuulla Tuhottujen pallojen koko tarina.... pohjautuuko todelliseen tilanteeseen kenties? :-D

  Hyvä ja melko yksinkertainen ilmaiskuvankäsittelyohjelma on Paint (http://www.getpaint.net/), jolla kuitenkin saa ihan mukiinmeneviä tuloksia aikaiseksi. Itse käytin tässä kisassa sitä.

  VastaaPoista
 9. Hei ja kiitos kannustuksesta! Tässä kuvassa Gimpillä aika meni lähinnä väkertäessä tekstejä. Luulen, että jos ohjelman oppii, sillä pystyy menemään aika pitkälle, mutta omiin tarkoituksiini kyllä yksinkertaisempikin ohjelma riittäisi.

  Tuhotut pallot ei suoraan liity todelliseen tapahtumaan, vaikkain tausta-ajatuksena on kyllä omat kokemukset lasten kokeilunhalusta...

  VastaaPoista
 10. Mahtava! Minunkin piti katsoa tarkkaan kumpi on oikea :) Tuhottujen pallojen tarina alkoi kiinnostaa minuakin!

  VastaaPoista