keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste

Tässäpä todellinen kirjan ystävän haaste!

Sain haasteen Jaanalta (Täällä toisen tähden alla), joka antoi minulle luettavaksi Jaan Kaplinskin Sama joki -teoksen. Yritän lukea mahdollisimman ennakkoluulottomasti vilkuilematta etukäteen muiden mahdollisia kommentteja.

Jaana on perehtynyt mm. venäläiseen ja suomenruotsalaiseen kirjallisuuteen, mutta haluaisin tietää, mitä mieltä hän on ruotsalaisen Marianne Fredrikssonin teoksesta Simon (ja varalle Muuttolinnut). Kirjablogeissa on ollut jonkin verran esillä hänen teoksensa Anna, Hanna ja Johanna, mutta arviota Simonista en ainakaan pikaetsinnällä löytänyt.

Itse haastaisin Margitin Tarukirjasta, jolla on ollut mielenkiintoisia postauksia joistakin saksalaisista teoksista. Haastan hänet kuitenkin lukemaan amerikkalaisen Barbara Kingsolverin kirjan Myrkkypuun siemen, joka vie lukijan Afrikan maisemiin. Itse ihastuin Kingsolverin teoksiin pari vuotta sitten ja suunnitelmissa on ollut lukea hänen tuota uudempi palkittu teoksensa Lacuna. Kirjamaut eivät välttämättä ole yhteneväiset, joten mielenkiinnolla odotan kommenttejanne! Jätän haasteen antamisen näin alkuun tähän yhteen - katsotaan  ovatko kirjat teille ennestään tuttuja.

Idea on lähtöisin marjikselta ja tässä säännöt:


1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

5 kommenttia:

 1. Luin viime kesänä tuon AHJ:n ja ihastuin, mutta muuta en ole Fredrikssonilta lukenut, vaikka piti. Yritän saada kirjan käsiini kirjastosta mahdollisimman pian Suomeen paluuni jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun sattui teos, jota et ole lukenut. Mielestäni Simon on jäänyt AHJ:n varjoon, se on kirjoitettu jo 80-luvulla. Luulen, ettei se ei välttämättä paukuttele mukavuusrajojasi genren kannalta, ennemminkin siinä on mielenkiintoisia elementtejä ja on mielenkiintoista kuulla aikanaan näkemyksiäsi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Otan sen vastaan mielelläni, mutta kirjan etsiminen ja lukeminen kestää hiukan, koska palaan Suomeen vasta heinäkuussa. Olet löytänyt minulle täysin tuntemattoman kirjailijan. Odotan kirjan lukemista mielenkiinnolla.

  Mietin hieman, ennenkuin valitsen sinulle haasteeseen kuuluvan kirjan.

  VastaaPoista
 4. Nyt haastekirjasi löytyy blogistani!

  VastaaPoista
 5. Margit haastoi minut lukemaan Luigi Pirandellon novelleja, jommankumman kokoelman, Sitruunoita Sisiliasta tai Ahdas frakki. Tulee olemaan hauskaa tutustua itselle tuntemattomaan kirjailijaan.

  VastaaPoista